Oriflame bloggen är död

Oriflame-bloggen drevs av en konsulent för Oriflame Cosmetics AB, konsulenten fick beskedet från styrelsen att bloggen måste upphöra! Varför kan man tycka då? Därför att konsulenterna inte längre fick bedriva bloggar med Samma namn som modersbolaget, alltså namnet på länken fick inte längre innehålla ordet oriflame – Detta betydde döden för bloggen.

oriflame bloggen

Detta är egentligen ganska konstigt men tanke på att det är konsulenterna som Oriflame Cosmetics lever på, oriflame har ingen egen fysisk butik utan all försäljning sker via konsulenterna.

– Har min egen uppfattning angående förödelsen, med lite info kan ni bilda er egen uppfattning! Oriflame har skapat sin egen Online Shop och där får inte konsulenterna någon provision på 20% men om konsulenterna själva skulle sälja skulle de få 20% av försäljningsvärdet, det betyder en högre vinst till Oriflame och då behöver man inte längre konsulenterna eftersom e-handeln är växande.

Fakta om Oriflame: Oriflame är idag ett internationellt, direktförsäljande kosmetikföretag med försäljning i över 60 länder och en omsättning på ca: 1.5 miljarder Euro om året med en säljkår på ca: 3,6 miljoner oberoende konsulenter, men säljkåren är under nedåtgående trend och detta kan bero på ovanstående info.

Annonser

Om Christian på oriflame

Jobbar som oriflame-konsulent.
Det här inlägget postades i Bolagsfakta: Oriflame, Konsulent, Store / Butik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s